torsdag 19 november 2009

Detta väder


En av sakerna som skiljer mellan skåne och kramfors är vädret. Här i skåne blåser de jämt (ja alltid faktiskt, väldigt sällan de e vindstilla nu för tiden), det regnar väldigt ofta (de gör de iför sig hemma nu oxå har jag hört), och de absolut roligaste i skåne är när de piss regnar å blåser på tvären, underbart! Men trots detta väder rider man varje dag!
Men när de regnar kan man ju inte rida i regnbyxor, de är strängt förbjudet i Flyinge, man ska ju va snygg när man rider. Så de är väldigt bra och ha ett torkskåp hemma, har man inte de, så får man lov och köpa ett!
Stanna inne för att de blåser? Kommer aldrig på fråga, de e bara att ge sig ut, man kan alltid hålla fast sig i sadeln om de blåser. Blåser de allt för mycket så är de inte allt för långt till ridhuset.
Piss regn och blåser på tvären. När du rider bort från stallet känner du en medvind i ryggen. De är inte så dåligt väder ändå, men vänder du tillbaka tar du snabbt tillbaka de orden, regnet svider i ansiktet och du kommer på dig själv å kunna krama ut vatten från kläderna.
Skåne är underbart! eller?
Men är de storm, du slipper man rida, för då ska man inte gå ut genom dörren, för när man minst anar de kanske de kommer ett träd flygande.
Så vi kommer nog aldrig med klaga på att de blåser hemma och är dåligt väder, vi kommer vara härdade efter ett år här nere.

Inga kommentarer: